Future Factory inspireert: Verduurzamen op grote schaal

LET OP: DEZE BIJEENKOMST IS GEANNULEERD

Het consortium Future Factory heeft als doel om een volumestroom van 25.000 industrieel gerenoveerde woningen per jaar op te bouwen. Dit doet Future Factory door gestandaardiseerde isolatie- en energie-installatiesystemen te ontwikkelen waarmee op grote schaal woningen verduurzaamd kunnen worden; eenvoudiger en met minder inzet van (gekwalificeerde) mensen. De propositie van Future Factory bestaat uit onderdelen die onafhankelijk van elkaar al in grote hoeveelheden geproduceerd worden. Zij zijn toe aan opschaling en samen innoveren met woningcorporaties en andere ketenpartners in processen, en het realiseren van de randvoorwaarden waaronder tegen lage kosten grote volumes mogelijk worden. Om in contact te komen met kennisinstellingen, aanbieders, leveranciers en woningcorporaties die zich willen aansluiten bij dit initiatief, organiseren zij inspiratiebijeenkomsten in huis bij TKI Urban Energy.

Aanmelden

Verduurzamen op grote schaal is een actueler thema dan ooit. De vraag naar bouwcapaciteit om te verduurzamen snelt het aanbodpotentieel in hoog tempo voorbij. Dat hoeft niet enkel een probleem te zijn, maar is ook een kans om de voordelen van schaalvergroting in te zetten voor een betere kwaliteit tegen een lagere prijs. Precies dat is wat het consortium Future Factory voorstaat. Aan de lopende band renovaties uit de fabriek laten rollen die plug & play toegepast worden. Met beperkte overlast voor bewoners die op dit moment ook nog eens te maken hebben met torenhoge energieprijzen. Future Factory heeft daarom het plan opgevat om binnen 5 jaar 50.000 gezinnen uit de energiearmoede te halen met behulp van een aantrekkelijk aanbod. Het initiatief voor het “50.000 woningenplan” is uitgegroeid tot een nationaal initiatief.

Tijdens de bijeenkomst op 24 januari a.s. hoort u als een van de eersten wat er kan en uw input is cruciaal om er samen een succes van te maken. Daar nodigen we u graag voor uit!

HIER GAAN WE IN DE BIJEENKOMST VERDER OP IN:

  • 50.000 huishoudens uit de energiearmoede halen, hoe werkt dat?
  • Hogere kwaliteit tegen lagere kosten, welke principes zitten daarachter?
  • Welke randvoorwaarden stelt de schaalvergroting aan de portefeuillestrategie van u als woningcorporatie?
  • Hoe is een renovatie uit de fabriek in te passen in lopende processen en contracten met VGO’s, eigen ketenpartners en servicepartijen?
  • Krijg je een eenheidsworst of individuele keuzes en uitstraling?

HIERMEE GAAT U NAAR HUIS:

  • Inspiratie van een lopend innovatieprogramma
  • Principes die u in uw eigen verduurzamingsstrategie kunt toepassen
  • De mogelijkheid deel te nemen aan het initiatief van Future Factory om 50.000 huishoudens uit de energiearmoede te halen We zijn al begonnen met een aantal woningcorporaties. Die ambassadeurs vertellen u er graag over tijdens de bijeenkomst.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 januari van 12-15 uur, inclusief lunch bij binnenkomst, bij TKI Urban Energy, Arthur van Schendelstraat 550 te Utrecht.
 

Aanmelden