Symposium ‘Wind-meets-Gas’

Fossil meets renewable
-

TKI Gas ondersteunt de New Energy Coalition. Deze Coalition verenigt de offshore wind- en oliesector en offshore gas en netbeheer. Op 13 en 14 september organiseren zij samen met een groot aantal andere organisaties een symposium over nieuwe concrete initiatieven van bedrijven, overheden en kennisinstellingen rond de Noordzee.

Waterstof uit wind

Het SYNERGY-project wordt tijdens het symposium officieel worden gelanceerd. Bij dit project komt hernieuwbare stroom uit Denemarken via de COBRA-kabel bij Eemshaven aan land en wordt doorgevoerd naar een electrolyser bij gasopslag Zuidwending. De windstroom wordt deels omgezet in groene waterstof. Ook lopen er experimenten met de toepassingen van de waterstof en de opslag ervan.

Conversie en opslag windenergie

Een aantal nieuwe intiatieven in de Noordzee komen aan bod, zoals een initiatief tot elektrificering van een ENGIE olie- en gasplatform, een initiatief voor offshore waterstofproductie van Vattenfall en de jongste plannen van EBN.

New Energy Coalition

New Energy Coalition is een samenwerkingsverband van Energy Valley, Energy Academy Europe en Energy Delta Institute.

Voor meer informatie over New Energy Coalition en het symposium kunt u contact opnemen met Debby Huiser van Energy Valley (E. huiser@energyvalley.nl T. +31 (0)50 789 00 10).

Meer informatie

Het congres is voor genodigden.

Gedetailleerde informatie over het programma en de locatie vindt u hier.