WindEurope Annual Event 2022

Afbeelding
-

WindEurope en het Bilbao Exhibition Centre (BEC) hebben vandaag aangekondigd dat het WindEurope Annual Event in 2022 van 5-7 april in Bilbao zal plaatsvinden. Het zal de tweede keer zijn dat Bilbao het evenement organiseert, na 2019. Het zal een volledige tentoonstelling en conferentie zijn, met de nieuwste onshore en offshore windenergie, aangezien wind zich opmaakt om later dit decennium de belangrijkste elektriciteitsbron van Europa te worden.

Het WindEurope Annual Event 2022 vindt plaats van 5-7 april in Bilbao. Het zal bestaan ​​uit een tentoonstelling met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van windenergie en een conferentie over alle belangrijke markt-, technologie- en beleidskwesties. Het laatste jaarlijkse WindEurope-evenement in Bilbao in 2019 trok 300 exposanten en 8.500 bezoekers, met een economische impact van meer dan € 10 miljoen euro in termen van bbp.

Het evenement komt op een beslissend moment voor de Europese windindustrie. De EU en de nationale regeringen rekenen op de industrie om de klimaat- en energiedoelstellingen van Europa te helpen verwezenlijken. Wind is vandaag 16% van het elektriciteitsverbruik in Europa. De EU wil dat dit in 2050 de helft is – en dat elektriciteit een veel grotere rol gaat spelen in de energiemix. Dat impliceert een enorme uitbreiding van windenergie: van 180 GW in de EU vandaag naar 1.300 GW in 2050. Wind zal tegen het einde van de jaren 2020 Europa's grootste elektriciteitsbron worden.

Windenergie speelt een steeds belangrijkere rol in de Europese economie. Het biedt werk aan 300.000 mensen in heel Europa en draagt ​​jaarlijks 37 miljard euro bij aan het bbp van de EU. Elke nieuwe windturbine genereert gemiddeld 10 miljoen euro aan economische activiteit.

Meer informatie