Zonne-energie en netinpassing voor ontwikkelaars en energiecoöperaties

Zonne-energie en netinpassing  voor ontwikkelaars en energiecoöperaties

Een groot aantal projecten voor zonne-energie installaties heeft te maken met vraagstukken voor netinpassing. Door de energietransitie kan het elektriciteitsnetwerk niet overal de veranderende productie en vraag aan. Afhankelijk van de regio en locatie in Nederland verloopt de aanvraag en aansluiting soms volgens protocol en soms gaat het anders dan gehoopt. De reden voor de vertraging is dan regelmatig netcongestie omdat bijvoorbeeld de voorzieningen in de regio beperkt zijn.

Op donderdag 23 juni 2022 van 14.00 tot 15.30 uur organiseert RVO het webinar Zonne-energie en netinpassing voor ontwikkelaars en energiecoöperaties.

In dit webinar word je bijgepraat over de mogelijkheden en ondervindingen uit de markt en beschikbare informatie. De nieuwe Inspiratiegids netinpassing voor middelgrote zon-PV projecten (< 1 MWp) wordt gepresenteerd, en medewerkers en bestuursleden van ontwikkelaars en energiecoöperaties delen hun kennis en ervaringen. Laat je inspireren door actuele voorbeelden, ontvang toelichting op de inspiratiegids en stel vragen via de chat aan de aanwezigen in de studio. Binnenkort wordt het programma voor dit webinar bekend gemaakt op RVO.nl.

Voor wie is dit webinar interessant?

Medewerkers van ontwikkelaars van zonne-energie installaties en bestuursleden van energiecoöperaties. Daarnaast is deze sessie toegankelijk voor iedereen die zich met dit onderwerp verbonden voelt.

Inschrijven

Via onderstaande link schrijf jij je in. Een dag voor het event ontvang je de digitale link naar de uitzending.

Aanmelden