Programma

Onze generatie neemt afscheid van de analoge wereld. Met alle maatschappelijke en economische consequenties van dien. Bestuurders stellen zich niet de vraag óf, maar hoe ze digitalisering moeten verweven in de strategie en in het beleid.

De ontwikkelingen gaan sneller dan de bestaande structuren kunnen bijhouden. De digitale revolutie doorkruist iedere sector, iedere pijler waarop de samenleving is gebouwd. Dat geldt ook voor de Topsector Energie: de digitalisering van de energiesector doorkruist verschillende programmalijnen.

Welke gevaren en kansen zijn er voor de energievoorziening? Zorgt digitalisering ervoor dat we op heel nieuwe manieren met energie om zullen gaan? Nemen ICT-bedrijven de rol van onze energiebedrijven over? En welke keuzes hebben wij?

Binnen dit programma zijn we op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Wij willen een kompas bieden voor de gewenste energie van de toekomst. Daarbij richten wij ons op actuele onderwerpen, zoals cyber security en kunstmatige intelligentie.