Teaching materials, input for papers or lectures

 
7 slimme vragen over windenergie

Alles wat je wilt weten over windmolens

de Bibliotheek geeft input voor je werkstuk (voor verschillende leeftijden).
EnergieGenie

Website met informatie over windenergie voor een werkstuk of spreekbeurt. Je kunt er ook een energiepakket met posters en proefjes aanvragen.

Lesmateriaal van Morgenland (voor docenten) Op Morgenland vind je lesmateriaal voor verschillende leeftijden en niveau’s. En een film over de grootste uitdaging voor iedereen in deze tijd: de energietransitie naar 2050. 
Lespakket, tentoonstelling, interactieve fietsroute en wandeling E-connection een projectontwikkelaar in windenergie probeert kinderen, gezinnen, scholen en toeristen te betrekken bij duurzame energie en windenergie in het bijzonder. Zij hebben hiervoor een lespakket, tentoonstelling, interactieve fietsroute en een wandeling ontwikkeld.
Milieu centraal geeft praktische informatie over windenergie.
Schooltv
Spreekbeurten.info vertelt je ook meer over windenergie en windmolens.
Het Klokhuis over windmolens Windmolens zijn een belangrijke bron van groene stroom. Daarom worden er in ons land veel windparken gebouwd. Dat gebeurt zowel op land als op het water. Hoe komen die enorme windmolens op de juiste plek? 
Weetjes over windmolens De moderne windturbines hebben een lange voorgeschiedenis. Wat voor windmolens waren er in het verleden? Werkt een windturbine bij elke windsnelheid? Hoe gevaarlijk zijn windmolens voor vogels en ufo's? Hier leest u allerlei weetjes over windmolens.
Willem Wever Aflevering: Aan hoeveel huizen geeft een windmolen energie?
Windlab programma (voor docenten) Eneco heeft een speciaal Windlab programma ontwikkeld, inclusief een bezoek aan het windlab.
Windstats Windstats laat de diverse locaties op land zien, inclusief het vermogen, de werkelijke productie van dat moment en je vindt er voorspellingen.
www.windvoornop.nl (voor docenten) Deze lesmodule gaat over energie, duurzame energie en windenergie in het bijzonder en is ontwikkeld voor leerlingen van de groepen zes, zeven en acht van het basisonderwijs