Energy Investor Day

Sommige innovatieve startups en scale-ups in de energiesector moeten vertrouwen op het aantrekken van risicodragend kapitaal om hun innovatie te financieren. Dit vanwege de snelle groei die ze doormaken of omdat het proces gepaard gaat met hoge ontwikkelingskosten en de weg naar de markt lang is. Om de financieringsbehoeften van deze specifieke groep startups te faciliteren, organiseert het Financieringsloket samen met Innovation Quarteen onder regie van KplusV opnieuw een “Energy Investor Day”.

De Energy Investor Day is een matchmaking-evenement, waarbij maximaal zes innovatieve startups en scale-ups hun kapitaalbehoefte presenteren aan 20 tot 30 investeerders. De bedrijven bevinden zich doorgaans ‘early stage’ of ‘early growth’ en zijn op zoek naar een kapitaalinjectie van € 100.000 tot € 2 miljoen.

De investeerders op het evenement zijn afkomstig uit de wereld van Venture Capital, Business Angels, Family Offices en regionale en nationale investeringsagentschappen. Voor de investeerders is het een uitstekende gelegenheid om in korte tijd een aantal ambitieuze bedrijven te zien en te ontmoeten die op dat moment ‘in de markt’ zijn voor investeringen.

De bedrijven kunnen zich aanmelden voor deelname. Hierna doorlopen zij een selectiefase die bestaat uit het opsturen van een pitchdeck van de investeringspropositie en twee screeningsgesprekken. Zij worden onder andere beoordeeld in hoeverre de financieringsstrategie past bij de levensfase van het bedrijf. Als bedrijven worden geselecteerd, krijgen ze vervolgens intensieve begeleiding en feedback op hun pitches. Het proces wordt begeleid door een ervaren adviesbureau dat voor deze specifieke groep van investeerders, de bedrijven selecteert op 'investor readiness' van de proposities.

De volgende Investor Day vindt plaats op 13 juni juni 2022. 

Ben je geïnteresseerd? Startups en scale-ups kunnen zich hier aanmelden.

Ben je geïnteresseerd om startups and scale-ups te ontmoeten en in hun innovaties te investeren? Meld je dan hier aan

Een impressie van de Energy Investor Day in maart 2022.