Investor Day

Sommige innovatieve startups en scale-ups moeten vertrouwen op het aantrekken van risicokapitaal om hun innovatie te financieren. Dit vanwege de snelle groei die ze doormaken of omdat het proces gepaard gaat met hoge ontwikkelingskosten en de weg naar de markt lang is. Om de financieringsbehoeften van deze specifieke groep startups te faciliteren, organiseert het Financieringsloket de “Investor Day”.

De Investor Day is een matchmaking-evenement, waarbij maximaal zes innovatieve startups en scale-ups hun investeringsaanbod kunnen pitchen voor 20 tot 30 investeerders. De bedrijven bevinden zich doorgaans ‘early stage’ of ‘early growth’ en zijn op zoek naar een kapitaalinjectie van € 100.000 tot € 2 miljoen in ruil voor aandelen in het bedrijf.

De investeerders op het evenement zijn afkomstig uit de wereld van Venture Capital, Business Angels, Family Offices of regionale en nationale investeringsagentschappen. Voor de investeerders is het een uitstekende gelegenheid om in korte tijd een aantal ambitieuze bedrijven te zien en te ontmoeten die dat moment ‘in de markt’ zijn voor investeringen.

De bedrijven kunnen zich aanmelden voor deelname. Hierna wordt een selectiefase doorlopen die bestaat uit het opsturen van een schets van de investeringspropositie en een kort interview. Er wordt onder andere beoordeeld in hoeverre de financieringsstrategie past bij de levensfase van het bedrijf. Als bedrijven worden geselecteerd, krijgen ze vervolgens intensieve begeleiding en feedback op hun pitches. Het proces wordt begeleid door een ervaren adviesbureau dat voor deze specifieke groep van investeerders, de bedrijven selecteert op 'investor readiness' van de proposities.

De volgende Investor Day vindt plaats op 11 november 2021 van 14 tot 18 uur bij de Buccaneer in Delft. Lees meer

Bent u geïnteresseerd? Startups, Scale-ups en investeerders kunnen zich melden bij Martin Weissmann, voor meer informatie en vooraanmelding.