€10 miljoen voor omscholing naar beroepen in ICT en techniek

Nieuwsbericht |
Digitalisering
Human Capital Agenda
|
.

Uw medewerkers of nieuwe medewerkers omscholen naar een baan in de techniek of ICT in uw bedrijf? Als werkgever kunt u aanspraak maken op financiële ondersteuning.

De omscholingsregeling is voor de tweede keer wordt opengesteld (Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek). Deze subsidie is vanaf vandaag aan te vragen en sluit op 1 december 2022 om 17.00 uur. In het najaar van 2021 is deze regeling voor de eerste keer opengesteld geweest.

De regeling in het kort

Met de omscholingsregeling worden werkgevers financieel ondersteund met het aanbieden van een omscholingstraject aan een (nieuwe) medewerker. Het gaat hier om scholing naar een kansrijk beroep in de techniek of ICT. De regeling stimuleert werkgevers om mensen uit andere beroepen aan te nemen en om te scholen naar de techniek of ICT. Het bedrag is € 3.750 per scholingstraject en een werkgever kan maximaal 6 keer gebruik maken van deze regeling. Voor de regeling is €10 miljoen gereserveerd. Het opleidingstraject moet gestart zijn na 1 juli 2022 en niet later dan 3 maanden na het indienen van de aanvraag. De regeling sluit op 1 december 2022.

Wijzigingen

In de nieuwe omscholingsregeling zijn een aantal wijzigingen tov de eerste openstelling (2021). Voorheen was het bijvoorbeeld niet mogelijk om de subsidie aan te vragen voor omscholing van werknemers vanuit technische beroepen. De nieuwe omscholingsregeling maakt dit wel mogelijk. Hierdoor kun je als werkgever nu ook een subsidie aanvragen voor omscholing van werknemers die al werkzaam zijn in de techniek en ICT die een andere functie willen. Daarnaast mocht een kandidaat eerder alleen een switch maken tussen de beroepssegmenten als het beroep viel onder ‘kansrijke beroepen’. Dit is eveneens gewijzigd. De aangepaste regeling biedt nu meer ruimte voor een kandidaat om een switch te maken binnen een beroepssegment. Dit zou ervoor zorgen dat het personeel voor technische en ICT-beroepen behouden blijft.

Meer informatie

Lees meer deze regeling.