Luister in Webber de Podcast naar Webber Harmke Bekkema

Nieuwsbericht |
TKI Urban Energy
Human Capital Agenda
|
Verhalen van sleutelpersonen in de energietransitie: Harmke Bekkema

In Webber de Podcast gaat sociaal ingenieur Jetske Thielen in gesprek met Harmke Bekkema. "Als Webber ben je open-minded en denk je niet in bestaande structuren."

In de energietransitie spelen Webbers een belangrijke rol. Een Webber is een horizontale netwerkleider, die mensen en organisaties met elkaar verbindt om samen te werken, te leren en te innoveren. Precies waar de energietransitie om vraagt. Maar hoe doe je dat? Harmke Bekkema zet zich in voor het versnellen van de energietransitie in de gebouwde omgeving. Als teamlid van het programma Uptempo! van TKI Urban Energy werkt ze aan het versnellen van de toepassing van innovaties van buurtwarmtenetten. Daarnaast zet ze zich in voor het Programma Aardgasvrije Wijken waarin gemeenten en betrokken partijen worden ondersteund in de aardgasvrije opgave.

Verbindingen leggen

Terugkijkend op haar middelbare school tijd herkent Bekkema eigenschappen die aansluiten bij een Webber. “Een Webber is iets wat in je zit. Je bent het of je bent het niet en ik bén gewoon een Webber. Op de middelbare school kwam dit al tot uiting. Je had mensen die een vaste vriendengroep hadden, maar ik ging van groepje naar groepje. En ik legde de verbinding tussen de groepen. Ik had ook goed contact met iedereen op school, van de conciërge tot de directeur.”

Netwerken

Ook in haar werk als zzp'er voor verschillende opdrachtgevers legt Bekkema verbindingen met mensen. “Om de energietransitie te versnellen, moeten we veel van elkaar leren en dus mensen in contact met elkaar brengen. Ik heb verschillende netwerken opgezet, waaronder het Webber-netwerk. Iedereen die zich in het profiel Webber herkent, breng ik bij elkaar. Om elkaar te empoweren, ervaringen uit te wisselen en inhoudelijk verder te komen. Ook heb ik een vrouwennetwerk opgericht van vrouwen die in de energietransitie werken. Vrouwelijk leiderschap in de energietransitie is enorm belangrijk.”

Durf fouten te maken

Webbers verbinden mensen en organisaties om samen te werken, leren en innoveren. Hoe krijgen ze dit voor elkaar? Bekkema geeft een aantal tips. “Toon het lef en het leiderschap om de grenzen op te zoeken. Dit wordt op prijs gesteld als jouw motivatie uit een goed hart komt. Soms gaat het mis, maar durf ook fouten te maken. Hier heb ik juist veel van geleerd. Nog een tip is om op zelfonderzoek uit te gaan. Ga op zoek naar je eigen DNA en wat bij jou past. Hoe meer je van binnenuit naar buiten leeft, hoe effectiever je kan opereren.”

Verschillende rollen aannemen

Bekkema vergelijkt zichzelf met een kameleon die telkens een andere vorm aanneemt afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. “Ik zie mezelf als spin, ik bouw webben en repareer als er iets niet goed gaat. Daarnaast breid ik het web uit en creëer ik bewegingsruimte voor anderen. Maar een bij zou ook goed bij mij passen. Ik heb een eigen korf waaruit ik opereer en ik ga naar verschillende plekken voor kruisbestuiving. Waarbij ik de verbindingen leg tussen mensen en organisaties. Het resultaat is de honing, samen dragen we bij aan de klimaatopgave.”

Luister de aflevering met Harmke Bekkema van Webber de Podcast via onze websiteSpotifyApple Podcasts en Google Podcasts.