Ondernemers actief in het domein van het TKI Energie & Industrie, TKI Nieuw Gas en TKI Wind op Zee opgelet

Nieuwsbericht |
TKI Energie en Industrie
TKI Nieuw Gas
TKI Wind op Zee
TKI Urban Energy
Systeemintegratie
Financieringsloket
Topsector Algemeen
|
Financieringloket, advies voor MKB ondernemers over financiering van innovaties

Nog een klein budget van Innovatiemakelaarsregeling beschikbaar

In januari stelde Topsector Energie € 100.000 aan subsidie beschikbaar voor de innovatiemakelaarsregeling, Deze regeling is bedoeld voor mkb-ondernemers die incidenteel een innovatiemakelaar willen inhuren. De hulp van een innovatiemakelaar kun je als onderneming af en toe nodig hebben om je innovatie naar de markt te brengen.

“De subsidieregeling van het TKI Urban Energy was meteen uitgeput. Het is een duidelijk signaal dat ondernemers een grote behoefte hebben aan deskundig advies op gebieden die niet tot hun dagelijkse werkzaamheden (en hun competentiegebied) behoren“ zegt Martin Weissmann van het Financieringsloket van de Topsector Energie. “De Topsector Energie stimuleert op veel manieren de 'creatiekant' van innovatie. Met onder andere deze regeling helpt de Topsector Energie ondernemers bij de ‘valorisatie’ van hun innovatie en daarmee de energietransitie te versnellen.”

Kortom: Mkb-ondernemingen die bijdragen aan de transitie naar een betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam energiesysteem en actief zijn in het domein van het TKI Energie & Industrie, TKI Nieuw Gas en TKI Wind op Zee kunnen nog subsidie aanvragen voor het inhuren van een innovatiemakelaar. Met deze regeling kunnen zij 80% van de kosten van de innovatiemakelaar vergoed krijgen met een maximum vergoeding van € 10.000 exclusief BTW.

Hoogstwaarschijnlijk zal eind juni of begin juli de Topsector Energie – in een tweede subsidieronde - wederom voor alle eerdergenoemde TKI's middelen beschikbaar stellen voor deze Innovatiemakelaarsregeling.

Lees meer over de innovatiemakelaarsregeling. Of neem contact op met Martin Weissmann