Reis virtueel naar Nigeria op 17 februari 2022

Nieuwsbericht |
Human Capital Agenda
|
Virtuele verkenningsmissie naar Nigeria

Tijdens een virtuele verkenningsmissie naar Nigeria op 17 februari 2022 worden ondernemers geïnformeerd over zakelijke kansen in Afrika’s grootste economie. Tevens wordt er stilgestaan bij het enorme aanbod aan hoogopgeleid talent in Nigeria, en de potentiële match met arbeidstekorten in Nederland.

De digitale missie wordt georganiseerd door de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en de Netherlands-African Business Council (NABC). IOM, het VN-agentschap voor ordelijk en humaan migratiebeleid, werkt al decennia aan projecten rond arbeidsmigratie en inclusie, terwijl NABC zich al 75 jaar inzet voor het bevorderen van handel en investeringen tussen Nederland en Afrika. “Nigeria telt ruim 200 miljoen inwoners en is de grootste economie van Afrika,” vertelt Myrthe van der Gaast van NABC. “Deze digitale missie is een uitstekende mogelijkheid om inzicht te ontwikkelen in het investeringsklimaat in Nigeria én om hoogopgeleid Nigeriaans talent te ontmoeten.”

Het doel van de missie is tweeledig. Enerzijds komen de diverse aspecten van zakendoen in Nigeria aan bod, met een focus op de uiteenlopende mogelijkheden in groeisectoren zoals landbouw, hernieuwbare energie en de IT-industrie. Anderzijds wordt er tijdens deze missie stilgestaan bij de vele getalenteerde professionals op de Nigeriaanse arbeidsmarkt, die fysiek of op afstand een goede match kunnen zijn voor Nederlandse bedrijven die kampen met arbeidstekorten of een divers personeelsbestand willen opbouwen. Met een zeer jonge, ondernemende en toenemend hoogopgeleide bevolking, is Nigeria hiervoor koploper op het Afrikaanse continent.

Een van de kandidaten in het MATCH Project, Chinedu, is recent succesvol gematcht met het Nederlandse bedrijf Chore-time.

De virtuele verkenningsmissie is een initiatief in het kader van het MATCH Project, een Europees gefinancierd pilotproject op het gebied van circulaire arbeidsmigratie tussen Europa en Afrika dat nu ruim twee jaar loopt. Gestuurd door IOM en NABC, koppelt MATCH hoogopgeleid talent in Nigeria aan Nederlandse bedrijven die kampen met moeilijk vervulbare vacatures. Dit gebeurt via tijdelijke plaatsingen bij bedrijven in Nederland of door werken op afstand. Dergelijke connecties met Nigeria en Nigeriaans talent kunnen veel kennis en lokale expertise opleveren, wat met name interessant is als je bedrijf geinteresseerd is om zakelijk aan de slag te gaan in Nigeria.

Neem deel aan de virtuele verkenningsmissie

Tijdens de digitale verkenningsmissie op 17 februari 2022 zijn verschillende sessies bij te wonen. Naast sector-specifieke sessies wordt ook uitgebreid ingegaan op de zakelijke cultuur in Nigeria. “Dit doen we in samenwerking met NABC adviseur Peter de Ruiter, die jarenlang het Nigeriaanse kantoor van PwC in Lagos leidde,” aldus van der Gaast. Ook zullen er sessies plaatsvinden met het Nederlandse consulaat, dat erg actief is op het gebied van handelsbevordering, en bedrijven die al actief zijn in Nigeria.

Interesse om deel te nemen aan deze virtuele verkenningsmissie? Registreren is gratis.

Neem voor meer informatie over het MATCH Project contact op met:

  • IOM: Mia McKenzie, @email
  • NABC: Myrthe van der Gaast, @email

Meer weten?