Subsidieregeling omscholing naar kansrijke ICT- en technische beroepen open tot 1 december 2021 17:00

Nieuwsbericht |
Digitalisering
Human Capital Agenda
Topsector Algemeen
|
.

Er is een schreeuwend tekort aan technisch of ICT-personeel. Heb je wel eens gedacht aan het omscholen van (nieuwe) medewerkers naar die beroepen? Dan kun jij je voordeel doen met de 3.750 euro per werknemer van de nieuwe subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Grote tekorten

Het is voor veel bedrijven lastig om aan geschikt en voldoende personeel te komen. En al helemaal voor bedrijven die technisch geschoolde mensen, ICT'ers en vakmensen nodig hebben. Misschien belemmert dit tekort je gewenste groei van het bedrijf, moet je tegen opdrachten nee zeggen of is het zonder voldoende personeel lastig mee te gaan met de nieuwste technieken.

Omscholen en switchen

Als ondernemer kun je jouw personeel omscholen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat ook werknemers zelf meer nadenken over hun loopbaan en willen switchen. En soms is er nog een zetje nodig om echt in beweging te komen.

De overheid helpt met budget voor het lager maken van de drempel voor omscholing en switchen van baan. En om ervoor te zorgen dat er beweging komt op de arbeidsmarkt, vooral ook naar beroepen waar een enorm tekort aan personeel is.

Subsidie

Zo kun je als werkgever gebruikmaken van de 'omscholingsregeling naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek'. Tot 1 december 2021 17:00 kun je een subsidie aanvragen van 3.750 euro. Iemand die nu in een ander beroep werkzaam is, kan je bijvoorbeeld met dit bedrag verleiden zich om te scholen naar een kansrijk beroep in de ICT of techniek. Je bekostigt op deze manier een deel van de noodzakelijke scholing en begeleiding op de werkvloer, zodat de (nieuwe) medewerker snel inzetbaar is in zijn of haar nieuwe functie binnen je bedrijf.

Aanvragen subsidie

Wil je meer weten over de subsidieregeling en haar voorwaarden? En de subsidie aanvragen?

Bekijk dan de Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek