TKI Bouw en Techniek op zoek naar directeur

Nieuwsbericht |
TKI Urban Energy
|
.

Op 1 juli is TKI Bouw en Techniek opgericht. Dit Topconsortium voor Kennis en Innovatie zet zich maximaal in om de innovaties voor deze uitdagingen tot stand te brengen. Deze krijgen via 3 Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma’s gestalte.

Klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen, realisatie van 1 miljoen nieuwbouwwoningen, vervangen en renoveren van tienduizenden bruggen, viaducten en tunnels en reduceren van gebruik van primaire grondstoffen in de bouw: dit zijn top uitdagingen waarvoor innovatieve oplossingen nodig zijn.

De ontwerp-, bouw- en technieksector heeft hiermee een eigen positie in het innovatielandschap gekregen. De Stichting TKI Bouw en Techniek biedt daarvoor ondersteuning aan ten behoeve van onderzoek, innovatie en opschaling. Dit doet zij in nauwe samenwerking met overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Wat houdt de functie in?

TKI Bouw en Techniek is recent opgericht. Als directeur werk je een businessplan voor de stichting uit en richt je de organisatie in op basis van de verwachte innovatiemiddelen vanaf 2023. Je faciliteert de totstandkoming van de Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma’s (MMIP’s) waarvoor drie programmaraden bestaande uit stakeholders vanuit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid zijn aangesteld. Met de MMIP’s draag je bij aan de Integrale Kennis en Innovatie Agenda (IKIA) en het KIC (Kennis en Innovatieconvenant).

Je bent zowel inhoudelijk als zakelijk verantwoordelijk voor TKI Bouw en Techniek binnen het door het bestuur goedgekeurde jaarplan. Je zet de bureauorganisatie op en geeft leiding aan het bureau. Er wordt een bureauorganisatie beoogd van 6 tot 8 medewerkers. Je verzorgt de financiële en algemene rapportages. Je rapporteert aan het bestuur van TKI Bouw en Techniek.

Je bent het gezicht naar buiten van TKI Bouw en Techniek en onderhoudt relevante contacten. Je zet je in voor een programmatische aanpak, transparant voor de stakeholders en adaptief aan voortschrijdend inzicht en de dynamiek in de sector. Daarnaast organiseer je cross-sectorale activiteiten, stimuleer je consortiumvorming, kennisdeling en opschaling van innovatieve oplossingen naar de praktijk. Je bent aanspreekpunt voor de Ministeries van BZK, I&W en EZK en borgt samen met de drie programmaraden van het TKI Bouw en Techniek de actualisering van MMIP’s. Je houdt overzicht over het werkveld en de onderzoeksactiviteiten gerelateerd aan de gebouwde omgeving. Een nauwe afstemming met andere TKI’s en een goede inbedding van TKI Bouw en Techniek in de topsectorstructuur en het topsectorbeleid behoort ook tot je verantwoordelijkheid.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde relevante (academische) opleiding en werk- en denkniveau;
  • Kennis van/affiniteit met de genoemde topuitdagingen;
  • Minimaal 10 jaar ervaring in het domein van de bouw en/of infra;
  • Een goed netwerk in deze sector en specifiek de ontwerp-, bouw- en technieksector, de toeleveringsindustrie, betrokken kennisinstellingen en de overheid;
  • Ervaring met het opzetten en inrichten van een organisatie (kwartiermaken);
  • Aantoonbare ervaring met innovatie en het opzetten van programma’s om dit te stimuleren; • Strategisch inzicht en een uitstekende politiek-bestuurlijke antenne;
  • In staat om zich te positioneren in een complex speelveld van overheid, (vertegenwoordigers van het) bedrijfsleven, kennisinstellingen en collega TKI directeuren;
  • Organisatiesensitief, in staat om de goede dingen te doen voor de organisatie;
  • Netwerker, communicatief vaardig.

Wat bieden we?

TKI Bouw en Techniek biedt een marktconform salaris. Het betreft een functie van 32-40 uur, in overleg vast te stellen. De werkzaamheden kunnen vanaf kantoor te Delft en vanuit huis worden verricht.

Wil je solliciteren?

Spreekt het jou aan om TKI Bouw en Techniek verder vorm te geven en tot een succes te maken? Je kunt tot en met 1 september 2022 jouw motivatie kenbaar maken bij het bestuur van TKI Bouw en Techniek via de onderstaande contactpersonen. In de eerste helft van september zullen kennismakingsgesprekken plaatsvinden met een sollicitatiecommissie.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Nathalie van Dalen en Richard Mulder:

Bestuur TKI Bouw en Techniek