Topsector Energie lanceert Energy Investor Community

Nieuwsbericht |
TKI Energie en Industrie
TKI Nieuw Gas
TKI Wind op Zee
TKI Urban Energy
Financieringsloket
Topsector Algemeen
|
Lancering Energy Investor Community

Tijdens de Energy Investor Day is de Energy Investor Community gelanceerd. De Energy Investor Community is een netwerk voor early-stage investeerders die geïnteresseerd zijn om te investeren in energie innovaties. In deze community ontmoeten investeerders andere investeerders, krijgen investeerders toegang tot gekwalificeerde dealflow, matchmakingevents, kennissessies worden online met elkaar in contact gebracht waar kennis wordt gedeeld. Tijdens de Energy Investor Day, samen georganiseerd met KplusV, presenteren startups en scale-ups hun financieringsproposities voor een pre-seed, seed of kleine serie A financieringsronde . De investeerders bestaan uit business angels, ROM’s VC’s en family offices. 

“We willen de toegang tot kapitaal voor innovatieve ondernemers verbeteren en daarmee de valorisatie van innovaties in het energie domein versnellen”, aldus Martin Weissmann van het Financieringsloket van de Topsector Energie. “Een groot deel van de innovatieve ondernemingen die nog bezig zijn met hun technische ontwikkeling en gebruik maken van de diensten van de topsector zien financiering namelijk als bottleneck voor hun innovatie en organisatie snel op te schalen.”

Een van de investeerders: “Ik vind het een goed initiatief. Door me aan te sluiten bij de community kan ik in contact komen met andere investeerders en het biedt een topclass dealflow van interessante energie innovaties. Een dergelijke community specifiek voor het energie domein bestaat nog niet. Met deze community brengt de Topsector vraag en aanbod bij elkaar.”

De community is opgericht voor Business angels, ROM’s, Venture Capitalists en Family offices. Tot nu toe hebben  EnergieTransitieFonds Rotterdam, ENERGIIQ, Enfuro Ventures, Fair Capital Partners, FORWARD.one, Glass Frog VENTURES, Kairos Investment, Oost NL, PDENH, PVS Investments en Silentric Koolen Industries de letter of support getekend. Andere investeerders worden nadrukkelijk uitgenodigd om ook aan te sluiten als men hiermee de energietransitie wil helpen versnellen. Kijk hier voor meer informatie.