Vacature Innovatie Manager TKI Wind op Zee

Nieuwsbericht |
TKI Wind op Zee
Human Capital Agenda
Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
|
Offshore windpark in aanbouw

Innovatie Manager

Wil jij als innovatie manager bij het TKI Wind op Zee (Topconsortium voor Kennis en Innovatie) meehelpen om de doelstellingen van het Klimaatakkoord te realiseren voor Nederland?

Wij zoeken een innovatie manager (zzp’er), die meehelpt om wind op zee innovaties te ondersteunen, die het innovatieprogramma verder brengt, actief bedrijven en kennisinstellingen betrekt bij het programma en bijdraagt aan het opzetten van innovatieprojecten. Kortom, je komt te werken in een dynamisch werkveld van research, development en innovatie.

Als innovatie manager ben je hét aanspreekpunt en gezicht voor (vooral) MKB-ondernemingen. De taak van de innovatie manager omvat:

 • het verder ontwikkelen van de community van “Offshore Wind Innovators”,
 • het organiseren van “Innovation Challenges” en de jaarlijkse “Innovation Awards”,
 • 1-op-1 ondernemers adviseren rondom het vinden van de juiste subsidies en het vinden van launching customers, projectpartners of pilot-demo-locaties.

Als TKI Wind op Zee verbinden wij bedrijven met bedrijven, innovators met de nieuwste onderzoeken en we weten de weg naar subsidiestromen. Als intermediair zijn we de smeerolie bij alle innovaties voor een duurzaam elektriciteitssysteem op zee.

Windenergie op zee is een essentieel onderdeel van de succesvolle energietransitie in Nederland. Het huidige beleid is gericht op een schaalsprong in de capaciteit van windenergie op zee. Voor deze mega-uitdaging zijn innovaties onmisbaar. Het TKI Wind op Zee, onderdeel van de Topsector Energie, stimuleert en ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen bij de ontwikkeling en toepassing van innovaties voor een snelle transitie naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem.

Het TKI Wind op Zee is een netwerkorganisatie en dé spil in het web voor offshore wind innovaties voor zowel bedrijven, kennisinstellingen en als (overheid/NGO) organisaties. Onze taak is het aanjagen en versnellen van de energietransitie innovaties gericht op offshore windenergie. Het TKI Wind op Zee faciliteert daartoe onderzoek, ontwikkeling, demonstratie, valorisatie, kennisoverdracht, (internationale) samenwerking, opleidingen en marktontwikkeling. Jaarlijks wordt een onderzoeksprogramma opgesteld in overleg met verschillende stakeholders. Voor de financiële ondersteuning van innovatieprojecten binnen dat programma worden subsidiemiddelen aangetrokken en vervolgens uitgezet, deels via RVO en NWO, deels via het TKI Wind op Zee zelf (PPS-toeslag).

Profielschets 

 • Medior/senior met academisch/hbo-niveau met ervaring,
 • Interesse in het versnellen van de energietransitie en de rol en werking van de offshore wind sector daarin,
 • Bij voorkeur ervaring in de (offshore) energie- of maritieme sector,
 • Affiniteit met ondernemerschap, ervaring met werken met/voor startups en MKB-ondernemingen,
 • Zelfstandig, neemt initiatief en is klantgericht,
 • Flexibel in het organiseren en plannen van zijn/haar eigen werk,
 • Zorgvuldig,
 • Houdt goed overzicht over welke taken er gedaan moeten worden,
 • Zelfstandig en adviseert gevraagd en ongevraagd,
 • Communicatieve mede-gezichtsbepaler van TKI Wind op Zee,
 • Is ZZP’er.

Werken voor het TKI Wind op Zee

Je werkt met een inspirerend en enthousiast team in het Duurzame Energie Kantoor in Utrecht. Hier zijn meerdere, voor de energietransitie relevante organisaties, gevestigd. Het team van het TKI Wind op Zee bestaat uit een stichtingsbestuur en een organisatie van zeven zzp’ers.

Wat biedt TKI Wind op Zee jou?

Het TKI Wind op Zee biedt een marktconform tarief. Het betreft een functie van 16 tot 24 uur per week, nog in overleg vast te stellen. De werkzaamheden kunnen op ons kantoor in Utrecht of vanuit huis worden verricht.

Solliciteren op de functie van innovatiemanager

Je kunt tot en met 5 december jouw motivatie en CV sturen aan Liesbeth Batelaan (@email). In de periode van 10 – 15 december vinden de kennismakingsgesprekken plaats.

Voor vragen over de procedure en de inhoud van de vacature kun je terecht bij Liesbeth Batelaan, bereikbaar via @email of 0031 30 7370540.