Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Schrijf je nu in en vind jouw investeerder op 30 maart!
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Vanuit de MOOI-regeling (Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) kregen het afgelopen halfjaar 26 innovatieve projecten subsidie die bijdragen aan de klimaatdoelen. In totaal werd € 81,4 miljoen verdeeld, waarmee het geld voor de subsidie op is.
  TKI Biobased Economy, Topsector Energie in gesprek, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Permanente beschikbaarheid van elektriciteit is geen zekerheid meer. Dit maakt het onderwerp industriële flexibiliteit, het tijdelijk op- en afschalen van de productie, uiterst actueel. Vooral een voorspeld tekort van 9 GW aan elektriciteit gedurende gemiddeld 500 uur per jaar in 2030, betekent een grote uitdaging. Dit zorgt ervoor dat industriële flexibiliteit geen bonus is, maar noodzaak.
  TKI Energie en Industrie
 • Waterstof wordt een essentieel element voor de verduurzaming van de industrie, transport en een gebalanceerd duurzaam energiesysteem. Deze schone energiedrager kan en zal ook dicht bij de duurzame energiebronnen op zee worden geproduceerd om na 2030 verdere uitrol van offshore wind en inpassing in het energiesysteem mogelijk te maken.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee
 • Op maandag 16 januari 2023 opent de nieuwe ronde voor de zeer populaire innovatiemakelaarsregeling van de Topsector Energie. Met deze regeling kunnen mkb-ondernemingen een vergoeding van 80% krijgen voor het in huren van een innovatiemakelaar. Deze vergoeding kan maximum 10.000 euro (excl. BTW) per mkb-onderneming bedragen.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Organisaties die werken aan onderzoek of ontwikkeling van conversietechnologieën die CO2 en CO benutten als circulaire grondstof, of overwegen hier binnenkort mee te starten, kunnen zich aansluiten bij Groenfondsvoorstel FutureCarbonNL. Dit Groeifonds-voorstel wil in Nederland een toonaangevende carbontech-sector opbouwen.
  TKI Energie en Industrie
 • In de “Fit for 55” en “REPowerEU” plannen van de EU is veel aandacht voor waterstof. De vraag hoe deze waterstof in de toekomst geproduceerd wordt, is van essentieel belang. Met het Energietransitiemodel kunnen gebruikers verschillende waterstofproductieroutes verkennen.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas
 • De industriesector staat voor een enorme verduurzamingsuitdaging en kan niet zonder baanbrekende innovaties om die klus te klaren. TKI Energie en Industrie riep daarom de Industry Innovators Award in het leven, om veelbelovende startups in de spotlights te zetten. Ook dit jaar werd een jury- en publieksprijs uitgereikt. Suncom Energy sleepte beide awards in de wacht. 
  TKI Energie en Industrie
 • Schrijf je nu in en pitch jouw innovatie op 8 december! 
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Het budget voor de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is met € 16 miljoen verhoogd naar € 74,6 miljoen. De openstelling is verlengd tot 10 januari 2023. Meer ondernemers krijgen daardoor de kans om een goed projectvoorstel te doen.
  TKI Energie en Industrie