Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Bijna 70 deelnemers waren op 28 september te gast bij ANNE in Utrecht tijdens het Monitoring Match Making evenement. Er waren aanbieders van sensoren, databases, applicaties en portals. De onderdelen die samen een nul-op-de-meterproject monitoren. Maar er is juist behoefte aan een integraal monitoring-systeem, dat deze losse onderdelen verenigt.
  TKI Urban Energy
 • ‘Zonnepanelen weghouden uit verdomhoekje’
  TKI Urban Energy
 • Dit jaar beleefde het Springtij Forum op Terschelling haar achtste editie. Het Forum is in die jaren uitgegroeid tot een evenement waar meer dan 600 ambitieuze beslissers uit het bedrijfsleven, vooraanstaande wetenschappers, NGO’s, overheden, consumenten en burgers bijeen komen om met elkaar de laatste inzichten en initiatieven op het gebied van klimaat, grondstoffen, l
  TKI Urban Energy
 • Voor de zomer hebben wij onder onze deelnemers een enquête over digitalisering gehouden. Op deze manier wilden wij als TKI Urban Energy een beter beeld krijgen van de informatiebehoefte van onze leden en wat zij hierin van ons verwachten. Ook kon men in de vragenlijst aangeven welke belangrijke trends zij zagen voor de komende tijd.
  TKI Urban Energy
 • Tot 30 november kunnen penvoerders die aan de onderstaande voorwaarden binnen een van beide TKI-toeslagrondes voldoen, een projectvoorstel indienen.
  TKI Urban Energy
 • De energietransitie is in volle gang, maar het gaat nog lang niet snel genoeg. Dit komt onder andere door spanningen op het vlak van governance. De Belgische hoogleraar Paul Verhaeghe verwoordt het als volgt in zijn nieuwe boek ‘Autoriteit’:
  TKI Urban Energy
 • Het MKB (midden- en kleinbedrijf) heeft een belangrijke rol in de energietransitie. Veel product- en procesverbeteringen van het MKB leiden tot de gewenste versnelling van de energietransitie in de gebouwde omgeving.
  TKI Urban Energy
 • Vijf Topsector Energie-subsidieregelingen gaan binnenkort sluiten. Wilt u nog gebruik maken van één of meerdere van deze regelingen? Noteer de sluitingsdata in uw agenda.
  TKI Urban Energy, TKI Biobased Economy, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
 • Bent u opzoek naar potentiele internationale samenwerkingspartners op het gebied van zon PV?
 Enterprise Europe Network (EEN) organiseert op 27 september 2017 een internationaal matchmaking event tijdens het internationale zon PV event EU PVSEC 2017 in Amsterdam.
  TKI Urban Energy
 • Ben jij een young professional met duurzame ambities? Geef je nu op en maak kans op een gratis kaartje voor de Energieboot ter waarde van 1750 euro!
  TKI Urban Energy