Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Precies een jaar geleden lanceerde de Topsector Energie de Energy Investor Community. Met de community faciliteert het Financieringsloket de groeiende groep van early-stage investeerders die geïnteresseerd zijn om te investeren in energie-innovaties. Bij de start waren er 12 investeerders aangesloten, nu staat de teller op 35.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • In het recent verschenen jaarverslag van het Financieringsloket van de Topsector Energie kun je lezen dat het mkb grote behoefte heeft aan hulp bij het schrijven van business strategie, het beschermen van hun IP, het vormen van consortia en het verkrijgen van financiering.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Bij ingewikkelde problemen vliegt de technische vaktaal je soms om de oren. Duurzame projecten lopen zo onnodig vertraging op. Herken je dit? Netwerk Duurzame Dorpen bedacht hiervoor instrumenten. Deze hulpmiddelen helpen ons het gesprek weer op te starten en elkaar te verstaan.
  Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
 • Riejanne en Johannes wonen en werken allebei in Friesland. Ze ondersteunen hun gemeenschap elk op hun eigen manier. In deze aflevering vertellen ze over hun ervaringen en observaties.
  Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
 • Vanuit de MOOI-regeling (Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) kregen het afgelopen halfjaar 26 innovatieve projecten subsidie die bijdragen aan de klimaatdoelen. In totaal werd € 81,4 miljoen verdeeld, waarmee het geld voor de subsidie op is.
  TKI Biobased Economy, Topsector Energie in gesprek, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • De weekboodschappen doen én je buurt duurzamer maken. Klanten droegen in de plaatselijke Lidl van ’s Gravenzande ideeën aan voor duurzame activiteiten in de buurt. De actie in het najaar van 2021 was onderdeel van een onderzoek naar de rol van marktpartijen, zoals supermarkten, in de wijkgerichte energietransitie.
  Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
 • Hoe voorkom je groepsegoïsme en financiële belangen bij lokale energie-initiatieven? Energie-pioniers onderzoeken dit met de Economy Transformers in het Peer Governance-project. Via hun podcast ‘Onze Energie’ hopen ze andere energie-pioniers te enthousiasmeren voor peer governance.
  Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
 • Een scala aan energie- en klimaatinnovatie regelingen opent per 1 april. Deze stimuleren verschillende soorten innovatieprojecten: van haalbaarheidsstudies tot pilot- en demonstratieprojecten.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • De energietransitie is complex en urgent. Voor de doelstellingen voor 2030 en 2050 komt het aan op innoveren én samenwerken. Daarom trekt de Topsector Energie nauw op met TNO. Want alleen met vereende kennis en kunde kunnen we de juiste veranderingen in het juiste tempo teweegbrengen. We delen elkaars inzichten en plannen en brengen die in lijn.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Veel pioniers starten met goede wil om tot verandering te komen in de gebouwde omgeving, maar vaak blijft grootschalige impact uit. Die conclusie trok Leonie van der Steen, programmaleider bij het programma MVI-e van de topsectoren en lid van de Gideons, samen met andere veranderaars. Er is een systeemverandering nodig om tot doorbraken te komen.
  TKI Urban Energy, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie