Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • De Learning Community Systeemintegratie in The Green Village (TGV) is een open lucht laboratorium op de campus van de TU Delft. Deze leeromgeving is toegankelijk voor iedereen.
  Digitalisering, Human Capital Agenda, Systeemintegratie
 • CenterData ontwikkelde het Instrument Transitiepaden Klimaatakkoord. Studenten, werknemers en werkgevers krijgen hiermee inzicht in vaardigheden die nog ontbreken voor een 'klimaatberoep'. Het prototype werd ontwikkeld in opdracht van RVO/Topsector Energie (Human Capital Agenda).
  Human Capital Agenda
 • Systeemintegratie speelt een sleutelrol in de energietransitie. Het is een vrij nieuw aandachtsgebied. Daarom kan de Nationale Learning Community Systeemintegratie helpen bij de toepassing. Die is namelijk de motor en landplaats van innovatieve ontwikkelingen.
  Digitalisering, Human Capital Agenda, Systeemintegratie
 • Uw medewerkers of nieuwe medewerkers omscholen naar een baan in de techniek of ICT in uw bedrijf? Als werkgever kunt u aanspraak maken op financiële ondersteuning.
  Digitalisering, Human Capital Agenda
 • In Webber de Podcast gaat sociaal ingenieur Jetske Thielen in gesprek met Harmke Bekkema. "Als Webber ben je open-minded en denk je niet in bestaande structuren."
  TKI Urban Energy, Human Capital Agenda
 • In de energietransitie spelen Webbers een belangrijke rol. Een Webber is een horizontale netwerkleider, die mensen en organisaties met elkaar verbindt. Maar hoe doe je dat? Om ze samen te laten werken, te leren en te innoveren. Precies waar de energietransitie om vraagt. In Webber de Podcast gaat sociaal ingenieur Jetske Thielen in gesprek met Miranda Scheffer.
  TKI Urban Energy, Human Capital Agenda
 • Welke vaardigheden moeten we nu precies inzetten om onze klimaatambities waar te kunnen maken? Om meer inzicht daarin te krijgen, heeft Wise-up Consultancy dit in kaart gebracht. Welke digitale vaardigheden zijn leidend en hoe kunnen we deze vaardigheden bij zoveel mogelijk mensen opschalen en versnellen?
  Digitalisering, Human Capital Agenda
 • Hoe handig zou het zijn als opdrachtgevers zoals provincies en gemeenten bij de aanvang van plannen voor de openbare ruimte inzicht krijgen in de milieueffecten van een project? Bram van Essen, alumnus van Windesheim en innovatietrainee bij Roelofs, ontwikkelde hier een tool voor. We vroegen de betrokken partijen wat een innovatietrainee voor een onderneming kan betekenen.
  Human Capital Agenda
 • De huidige krapte op de arbeidsmarkt dreigt de energietransitie te vertragen. Om de klimaatdoelen te halen zijn vele tienduizenden extra arbeidskrachten nodig. Waar halen we die vandaan? Op de Energy Outlook Conferentie 2022 gingen we in op deze vraag. Arbeidsmarkt en scholing zijn belangrijke factoren in de transitie naar een duurzame economie.
  Human Capital Agenda, Topsector Algemeen
 • Tijdens de Werkconferentie Topsector Energie stond de vraag centraal ‘Hoe helpen wij het innoverend- en lerend vermogen van het mkb voor de energietransitie te versterken?’ Bij de Human Capital Agenda sessie kwamen de volgende vragen ook aan de orde:
  Human Capital Agenda, Topsector Algemeen