CPNL organiseert voor elke programmalijn collaboratieve workshops op 21 september om partijen die geïnteresseerd zijn in een specifiek thema bij elkaar te brengen, te stimuleren tot samenwerking en te ondersteunen om samen tot een aanvraag te komen.
Het groeifondsprogramma CPNL draagt bij aan het doel om in 2030 in Nederland vijftig procent van alle plastics te recyclen en in 2050 een volledig circulaire plastics keten te realiseren. Het CPNL-programma is gestart in 2023, loopt acht jaar en heeft acht programmalijnen die zich richten op knelpunten om de kringlopen voor bestaande plastics te sluiten, de Nederlandse economie duurzame groeikansen te bieden en met subsidies de transitie te versnellen.
Als opvolging op de online informatiesessies in juli en augustus vinden deze verdere kennismaking en koppeling voor de CPNL-programmalijnen plaats tijdens live sessies tijdens de Kunststoffenbeurs op donderdag 21 september in de Brabanthallen in Den Bosch. Beide sessies starten plenair in de Boschzaal met een presentatie over het CPNL programma en de aankomende NWO – en RVO subsidieregelingen.
Matchmaking 9:30 – 11:00 uur
Informatie en matchmaking sessie voor geïnteresseerden in de CPNL programma ontwikkeling en aankomende RVO-tender voor:
- recycling van op styreen gebaseerde materialen (p4)
- chemische depolymerisatie (p5)
- thermochemisch recycling (p6)
Wil en kan jij meedenken over circulariteit en het samenstellen van een consortium gericht op showcases voor styrenics, PET-verpakkingen, textiel, tapijten, PU-schuimen, of een demo plant voor chemische depolymerisatie van PET, PA of PU. of voor een showcase voor gemengde afval stromen voor thermochemische recycling?
Meld je dan aan voor deze ochtendsessie op 21 september.
Matchmaking 13:30 – 15:00 uur
Informatie en matchmaking sessie voor geïnteresseerden in de CPNL programma ontwikkeling en aankomende calls voor:
- Karakteriseren, sorteren en wassen (p2): Wil en kan jij meedenken over circulariteit en het samenstellen van een consortium gericht op onderzoeksprojecten voor karakteriseringstechnologieën om de kwaliteit van recyclingoutput te verbeteren, de ontwikkeling van een digitaal expertsysteem voor het sorteren van plastic afval, en/of de ontwikkeling van specifieke voorbehandeling and sorteer technieken voor synthetisch rubber?
- Mechanische recycling van polyolefine verpakkingen (p3): Heb je interesse in een bijdrage aan de samenstelling van een consortium gericht op showcases voor HDPE /PP (rigide) verpakkingen of (L)LDPE flexibele verpakkingen?
- NWO call: De kraamkamer (p8): Ben je betrokken bij een onderzoeksorganisatie gericht op technische innovaties om plastics circulair te maken? Via de kraamkamer zoeken we naar kennisinstituten die onderzoek kunnen doen naar het ontwikkelen van materialen en additieven die het recyclingproces van plastics makkelijker maken. In totaal zoeken we tien onderzoeksvoorstellen voor een looptijd van 5 jaar die in aanmerking kunnen komen voor de NWO call, waarbij 6 miljoen euro beschikbaar komt en naar verwachting in oktober opengaat.
Meld je dan aan voor de CPNL middagsessie op donderdag 21 september in de Boschzaal tijdens de Kunststoffenbeurs in Den Bosch.
Het definitieve programma wordt bekendgemaakt via de nieuwsbrief van CPNL. Aanmelden voor de CPNL sessies tijdens de Kunststoffenbeurs kan hier.