Evenementen

HOGE AKKER.jpg

Uptempo! organiseert regelmatig evenementen in het kader van versnelling van de energietransitie in de gebouwde omgeving, door opschaling van energie-innovaties.

3 april 2023: Uptempo! Lunchwebinar

 

In het lunchwebinar van 3 april kun je kennismaken met twee innovaties die in de wijkaanpak het verschil kunnen maken. Building Blocks is een initiatief van de succesvolle start up Energiebespaarders. De tool is bedoeld om gemeenten te helpen hele wijken te verduurzamen, bijvoorbeeld in het kader van het Nationaal Isolatieprogramma. Een ander hulpmiddel is het Wijkkompas, waarmee projectteams voortdurend houvast krijgen voor de volgende stap in het proces. Deze laatste tool is niet commercieel en wordt door steeds meer gemeentelijke projectleiders geadopteerd. Vanaf 13u hoor je er alles over.

Aanmelden

 

17 april 2023: Innovaties voor Warmte in Wijken: het Buurt Energie Systeem (BES) Nijmegen

 

Tijdens dit webinar op 17 april van 15:00 tot 16:15 duiken we in het Buurt Energie Systeem (BES) en de ontwikkeling hiervan in het PAW project Hengstdal/Bomenbuurt-Oost in Nijmegen. Aan het woord komen netwerkbedrijf Alliander, de gemeente Nijmegen, de woningcorporatie Woonwaarts en last-but-not-least een bewoner. Zij vertellen waarom en hoe ze deelnemen aan dit traject vanuit hun eigen perspectief. Uptempo! ziet het BES als een innovatieve ontwikkeling omdat de coalitie die het ontwikkelt een integraal aanbod (inclusief financiering) biedt voor een wijkwarmtenet. Het eigenaarschap van het BES ligt bij de bewoners en geeft daarmee ruim baan aan de coöperatieve route in de warmtetransitie.

Aanmelden