Training opschalingsvaardigheden

Opschalen in de complexiteit van de energietransitie

Opschalen in de energietransitie vraagt om specifieke vaardigheden van innovatieve ondernemers. Uptempo! biedt een interactief werkprogramma om deze vaardigheden te ontwikkelen.

De energietransitie is niet business as usual. Terwijl we aan het bouwen, verbouwen en renoveren zijn, leren wij van wat we aan het doen zijn om zo steeds weer bij te sturen en te vernieuwen. De energietransitie is complex, gekenmerkt door onzekerheid en onvoorspelbaarheid, met veel stakeholders en soms zelfs botsende belangen. Start-ups en scale-ups hebben dan ook een breed scala aan vaardigheden nodig om in dit landschap te kunnen navigeren en succesvol te zijn.

De training Opschalen in de complexiteit van de energietransitie helpt ondernemers die innovatieve diensten en producten aanbieden voor particulieren, corporaties, utiliteit en gemeenten, met het ontwikkelen van die specifieke vaardigheden. In 2020 zijn we met 15 innovatieve ondernemers met een pilotprogramma gestart. Door de zeer positieve feedback van de deelnemers zijn we in 2021 aan de slag met een nieuwe groep van 18 ondernemers.

Het programma

In zes modules komen alle cruciale onderdelen van een toekomstgerichte opschalingstrategie aan bod, verrijkt met kennis uit de dagelijkse praktijk van de energietransitie. Uit de wereld van de bewoners, gemeenten, woningcorporaties en andere stakeholders is het ecosysteem als opdrachtgever. Verrijkt met kennis en ervaring van de deelnemende ondernemers.

  1. Ken je klant
  2. De juiste waardepropositie
  3. Adaptief ondernemen
  4. Samenwerken met partners
  5. Passende opschalingsstrategieën
  6. Werken met impact aan een duurzame samenleving

Het vervolg

Dit programma wordt door Uptempo! aangeboden. Het is een programma dat we steeds grondig evalueren en verbeteren. Momenteel zijn in gesprek met partners in het veld om het programma een vervolg te geven.

Bent u als ondernemer geïnteresseerd in het programma? Neem dan contact op met Kai Köllen, Minouche Besters of Ruth Mourik via @email.