Vacature

 

Voor ons kantoor in Utrecht zijn wij op zoek naar een:

Communicatieadviseur

 

TKI Urbane Energy

Binnen één generatie moeten alle gebouwen in Nederland van duurzame stroom en warmte voorzien worden. Voor deze mega-uitdaging zijn innovaties onmisbaar. Stichting TKI Urban Energy (TKI UE) stimuleert, verbindt en ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen bij de ontwikkeling en toepassing van innovaties voor een snelle transitie naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem in de gebouwde omgeving.

Functieomschrijving

De TKI UE is op zoek naar een communicatieadviseur die in staat is om de TKI UE stevig te positioneren in een dynamisch werkveld van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. De TKI UE heeft een grote groep deelnemers in dit werkveld opgebouwd. Jij verbindt meer bedrijven en instellingen aan de TKI UE en weet de band met de huidige deelnemers te versterken.

In de praktijk betekent dit dat je de doelstelling van de TKI UE vertaalt naar een gestructureerde en praktisch uitvoerbare communicatiestrategie gericht op het netwerk van bedrijven en kennisinstellingen. Je voert deze strategie ook uit. Daarbij werk je samen met diverse publieke en private partijen. Je neemt hierin een regie- en projectleiders-rol, brengt structuur aan en voert een aantal zaken zelf uit. Je hebt een duidelijke brugfunctie tussen strategie en praktijk waarbij je het leuk vindt om op beide niveaus te acteren.

Het takenpakket voor de communicatieadviseur bestaat uit:

 • Het maken, uitvoeren en bewaken van een communicatieplan van de TKI UE;
 • Het onderhouden van contacten met media en communicatieadviseurs uit het netwerk van de TKI UE;
 • Het inspelen op de actualiteit met artikelen op de website, nieuwsbrieven en kennisdossiers;
 • Het initiëren en organiseren van netwerkbijeenkomsten en special events.

 Werken voor de TKI Urban Energy

De TKI UE biedt een groot netwerk van kennisinstellingen, bedrijven en overheden die allen actief bezig zijn met innovatieve oplossingen om de energietransitie in de gebouwde omgeving te realiseren. Als communicatieadviseur bij de TKI UE heb je hier direct invloed op en draag je bij aan het succes van de energietransitie.

Je werkt in een enthousiast team in een inspirerende werkomgeving op het Duurzame Energie Kantoor in Utrecht. Hier zijn meerdere, voor de energietransitie relevante organisaties, gevestigd. Het team van de TKI UE bestaat uit een stichtingsbestuur en een organisatie met 8 medewerkers.

Functie-eisen

Kennis en vaardigheden

De ideale kandidaat voor deze functie:

 • Beschikt over een hbo of WO-werk- en –denkniveau;
 • Heeft minimaal vijf jaar relevante werkervaring als communicatieadviseur;
 • Heeft aantoonbare kennis van de energiesector;
 • Heeft goede, actuele en aantoonbare kennis van communicatiestrategieën-, methoden- en technieken;
 • Heeft ruime kennis van en ervaring met internettoepassingen en sociale media;
 • Heeft ervaring met projectmanagement;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en schrift.

Competenties

De TKI UE is op zoek naar een kandidaat die initiatief neemt, goed kan samenwerken, stressbestendig is, gestructureerd kan werken, in kan springen op de actualiteit en goed kan schrijven.

Arbeidsvoorwaarden

De TKI UE biedt een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een functie van 24 tot 32 uur.

Wij bieden je een jaarcontract dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast contract.

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot en met 22 januari 2018 jouw sollicitatiebrief en CV toesturen aan Marsha Roos (secretariaat TKI Urban Energy).

In de laatste week van januari (29 januari t/m 2 februari) vinden de eerste gesprekken plaats. In de eerste week van februari (5 februari t/m 9 februari) vindt eventueel een tweede gesprek plaats.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Marsha Roos, 030 747 00 27 (secretariaat). Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Michiel Kirch, 06 233 68 48 9 (directeur).

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.