Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Bent u opzoek naar potentiele internationale samenwerkingspartners op het gebied van zon PV?
 Enterprise Europe Network (EEN) organiseert op 27 september 2017 een internationaal matchmaking event tijdens het internationale zon PV event EU PVSEC 2017 in Amsterdam.
  TKI Urban Energy
 • Ben jij een young professional met duurzame ambities? Geef je nu op en maak kans op een gratis kaartje voor de Energieboot ter waarde van 1750 euro!
  TKI Urban Energy
 • Op 21 en 22 juni 2017 kwamen ruim 80 zonne-energie professionals in Utrecht bijeen om hun TKI-projectvoortgangsbijeenkomst te houden, elkaar informeel te ontmoeten, en nieuwe projectideeën en relevante kennis met elkaar uit te wisselen. 
  TKI Urban Energy
 • Iedereen die in een kantoortuin werkt herkent het wel: de ene collega klaagt over kou, terwijl de ander het juist warm heeft of klaagt over te weinig licht. Hoe prettig zou het zijn als je zelf het klimaat op je eigen werkplek kunt regelen? Een TKI Urban Energy-project test dit nu in de praktijk.
  TKI Urban Energy
 • Digitalisering van het energiesysteem heeft veel voordelen: efficiëntere bedrijfsvoering, het aanbieden van nieuwe diensten, en betere inzichten voor onder andere de eindgebruiker. Maar digitalisering brengt ook nieuwe risico’s met zich mee. Dat blijkt wel uit de nieuwsberichten, waar regelmatig ransomware aanvallen en data-leks worden gemeld.  
  TKI Urban Energy
 • Bent u met uw bedrijf actief op het gebied van duurzame energieopwekking, energie-infrastructuur, energie-efficiency, energieopslag en ‘waste to energy’? Dan kunt u mee op de handelsmissie die FME samen met RVO naar Portugal organiseert. Portugal is in Europa voorloper op het gebied van duurzame energie.
  TKI Urban Energy
 • Begin 2017 zijn experts rond 4 thema's bij elkaar gebracht tijdens een Verkenningsdag van MVI-energie. De resultaten daarvan zijn gepubliceerd in: 'We moeten er wel dwars doorheen!'.
  Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
 • Op haar tienjarig jubileum heeft Urgenda het rapport ‘Nederland – 100% Duurzame Energie in 2030’ gepubliceerd. Het rapport schetst de 5 gebieden waarin zaken anders kunnen worden aangepakt: bebouwde omgeving, mobiliteit, food, industrie en energieproductie.
  TKI Energie en Industrie
 • Op vrijdag 16 juni is bij het Ministerie van Economische Zaken de tweede themadag Elektrochemische Conversie en Materialen (ECCM) gehouden.  Een door de topsectoren HTSM, Energie en Chemie ingestelde themacommissie heeft haar conceptadvies gepresenteerd over de potentie van elektrochemische conversie voor de energietransitie.