Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • De vraag naar flexibiliteit van het elektriciteitssysteem zal verdubbelen tussen nu en 2030. In de jaren daarna - tussen 2030 en 2050 - verdrievoudigt de vraag.
  Systeemintegratie
 • Voor de eerste keer strijden ondernemers voor de meest aansprekende innovatie in offshore wind. De Offshore Wind Innovation Award is een erkenning van de Nederlandse innovatiekracht in deze jonge en dynamische sector. De prijs wordt uitgereikt op 6 december tijdens de Netherlands Offshore Wind Q-meeting.
  TKI Wind op Zee
 • Dit jaar vertegenwoordigde het ISPT de industrie en haar duurzame initiatieven op het Springtij Forum 2017, een 3-daags klimaatforum op Terschelling.
  TKI Energie en Industrie
 • In het nieuwe Regeerakkoord 'Vertrouwen in de Toekomst' wordt veel ambitie getoond op innovatiebeleid en op Klimaat- en Energiebeleid, beide onderwerpen van belang voor de Topsector Energie. Hoofdstuk 2.4 en hoofdstuk 3 maken duidelijk dat innovaties voor het klimaatbeleid een belangrijke bouwsteen moeten vormen.
 • Tweedejaars studenten van de engineeringopleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werken sinds kort multidisciplinair samen aan projecten van bedrijven. Dit gebeurt in het Mobility Innovation Center. Met deze vernieuwende aanpak hoopt de HAN een oplossing te bieden voor het human capital-vraagstuk rondom de energietransitie.  
  Human Capital Agenda
 • Meld u snel aan voor de Werkconferentie Topsector Energie 2017! Welke stappen moeten we nemen op weg naar een nieuw energiesysteem? Wat is de rol van waterstof binnen die energietransitie en hoe kun je de samenleving meekrijgen? Op de Werkconferentie Topsector Energie hopen we daar een antwoord op te formuleren.
 • Om Nederland concurrerend te houden ten opzichte van omringende landen, is het belangrijk te anticiperen op de bewegingen op de arbeidsmarkt voor mensen met digitale vaardigheden. CA-ICT, Nederland ICT en CIO Platform Nederland laten daarom samen met enkele topsectoren een onderzoek uitvoeren naar de impact van digitalisering op de arbeidsmarkt.
  Human Capital Agenda
 • The tender for Borssele Wind Farm Site V, the Innovation Site in Borssele Wind Farm Zone (Borssele V), will open on January 2, 2018. Applicants can submit a proposal at mijnrvo.nl until January 18, 2018, 17:00 hrs CET.
  TKI Wind op Zee
 • Goed nieuws: TKI Urban Energy heeft nog ruim €900.000 subsidie beschikbaar (uit het TKI Toeslag budget 2014)! Als u in aanmerking wilt komen voor subsidie uit dit budget, dan dient u vóór 15 januari 2018 een projectvoorstel in te dienen bij het TKI Urban Energy. We streven ernaar om projecten te subsidiëren die minimaal €100.000 subsidie aanvragen.
  TKI Urban Energy
 • TKI Urban Energy