Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, TKI Energie en Industrie, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
 • Op 14 juni 2017 geven InnovatieLink, TKI Wind op Zee en de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) tijdens de WindDays Conference het startsein van een community voor Offshore Wind Innovators. Dit netwerk is bedoeld om innovaties van met name innovatieve MKB-ondernemers sneller op de markt voor offshore windenergie te krijgen.
  TKI Wind op Zee
 • Dear all, TKI Wind op Zee has moved to a new office. We have relocated to the ‘Nieuwe Vaart’ and share offices with NWEA, InnovatieLink, TKI UrbanEnery, NVDE and others. We alle share the idea of innovation and sustainability. The office is close to the Central Station and the new railway station Utrecht Vaartsche Rijn.
  TKI Wind op Zee
 • Het TKI Wind op Zee heeft een film gemaakt over de ontwikkelingen in de wereld van offshore wind. Het laat zien welke stappen zijn gezet in het afgelopen jaar en waar de Nederlandse sector sterk in is.
  TKI Wind op Zee
 • Weersvoorspelling per windpark: snijden in de onbalanskosten
  TKI Wind op Zee
 • De windsector is relatief nieuw op de Noordzee. Gas- en oliebedrijven zijn er al jaren actief. Met de tender Systeemintegratie op de Noordzee kunnen ze succesvol de handen ineen slaan. Artikel overgenomen van website van RVO.nl.
  TKI Wind op Zee
 • Dit rapport is een doorrekening van de nieuwe norm in kostenniveaus (na Borselle I&II). Het TKI Wind op Zee heeft dit laten maken om te begrijpen waar de kostendoorbraak door kan worden verklaard. Met 2010 als baseline tot nu geeft het rapport een overzicht van de tot standkoming en de opbouw van de kostenreductie.  
  TKI Wind op Zee
 • Stille heihamer bespaart miljoenen – de kracht van een vallende waterkolom Gestart in: 2008 Aantal werknemers: 11 werknemers (ingenieurs) Kernactiviteit: Stille heihamer die de kracht van vallend water gebruikt
  TKI Wind op Zee
 • De openbare internetconsultatie voor de tenderregeling voor het Innovatiekavel Borssele (Kavel V) is gesloten. Deze was geopend van 4 januari 2017 tot 1 februari 2017. Relevante informatie vindt u op: www.internetconsultatie.nl/innovatiewindenergieopzee.
  TKI Wind op Zee