TKI Nieuw Gas Projecten

De projecten van TKI Nieuw Gas vindt u in de projectenapplicatie van de Topsector Energie. Stel uw eigen projectoverzicht samen door de resultaten te verfijnen met de filters. Of voer een zoekopdracht uit voor een specifieke regeling.

Projectenapplicatie Topsector Energie met projecten TKI Nieuw Gas

Projecten uitgelicht

Project Artikel

"De HER+-regeling heeft mijn groengas-project gered"

 

Ambitieuze melkveehouder Frank van Genugten realiseerde samen met Host Biogas bv en zo’n 15 andere melkveehouders een monovergistingsinstallatie met steun uit de regeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+). "We willen aantonen dat dit concept voor monovergisting rendabel kan zijn."lees meer

Goedkoper, sneller en eenvoudiger waterstof detecteren dankzij nieuwe sensor

 

In binnen- en buitenland neemt de toepassing van waterstof toe. Zo kan het bijdragen aan de verduurzaming van onze energievoorziening. Bijvoorbeeld door het bij te mengen in het aardgasnetwerk. Mits de uiteindelijke samenstelling goed wordt gemeten. TNO heeft met een consortium van marktpartijen daar een slimme, kostenefficiënte oplossing voor ontwikkeld.

 

Project Ampere

 

Op het gebied van duurzaamheid dragen uiteenlopende projecten bij aan de energietransitie. TKI Nieuw Gas van de topsector Energie stimuleert ondernemers en wetenschappers bij projecten in de gas- en industriesector. In het project Ampere zien we de rol die waterstof vervult in het energiesysteem.

RH2 Integration Network of Excellence

 

Towards zero emission transport corridors Rhine Hydrogen Integration Network of Excellence (RH2INE), is the first comprehensive corridor approach to one of the key priorities of CEF, i.e. “enabling and strengthening the synergies between energy, transport and telecom”. 

10 groen gas-projecten van TKI Nieuw Gas

 

De voorbeeldprojecten zijn een selectie uit tientallen groengasprojecten in Nederland. Ze tonen de bijdrage van groen gas aan een duurzame energievoorziening en een groene grondstoffenvoorziening. Het klimaatakkoord gaat uit van een ambitie van 2 miljard m3 (2 bcm) groen gas in 2030.

BOF2UREA  

Terugdringen emissies staalindustrie.

Dit project is tot stand gekomen met financiering van TKI Nieuw Gas van de Topsector Energie.

Rotterdamse bedrijven onderzoeken haalbaarheid waterstofproductie  

 

Wie reststromen wil benutten, moet verder kijken dan de eigen organisatie. Dat is de boodschap van het project e-THOR in de Rotterdamse haven. Als goede buren onderzoeken afvalenergiebedrijf AVR en chemiebedrijf Tronox het nut om hun productieketens te koppelen. Met als middelpunt een elektrolyser om duurzaam waterstof te maken.

 

H-Vison Project:  

 

De productie en inzet van waterstof als grondstof en brandstof wordt gezien als een belangrijke stap of wegbereider voor ontwikkeling van de infrastructuur voor inpassing van emissievrij geproduceerde waterstof. Het H-vision project is een grootschalige pilot in de Rotterdamse regio. 

 

Co-Action carbon capture project opens new field plots  

 

'Co-Action', a carbon capture project using the natural mineral olivine, opened its new field plots in the Netherlands.

 

ALIGN-CCUS: Naar een koolstofarme Europese industrie  

Met een omvang van 23 miljoen euro is ALIGN-CCUS wereldwijd een van de grootste integrale projecten op het gebied van de afvang, opslag en benutting van CO2.

‘Waterstofrevolutie vereist samenwerking’  

Waterstof_Elegancy_TKING

Meer gebruik van waterstof als
energiedrager kan de CO2-uitstoot flink omlaag brengen.

'Marinisering' van de brandstofcel

 

Nedstack heeft de afgelopen jaren flinke vooruitgang geboekt met het geschikt maken van zijn PEM-brandstofcellen voor mariene toepassingen in nauwe samenwerking met het bedrijf Koedood.

Hydrohub Innovatie Programma  

Hydrohub Innovatie Programma

‘We werken aan een grote toekomst voor groene waterstof’

Eerste binnenvaartschip op
waterstof komt eraan
 

Eerste binnenvaartschip op waterstof komt eraan

Brandstofcel van Nedstack nu geschikt
voor maritieme toepassingen