TKI Urban Energy

TKI Urban Energy ontwikkelt energie-innovaties voor een snelle transitie naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem in de gebouwde omgeving en de infrastructuur. 

Ruim 250 innovatieprojecten zijn de laatste vier jaar samen met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen opgezet. Van de 45 afgeronde projecten hebben een aantal innovaties hun weg naar de markt gevonden of zijn daarnaar op weg. De TKI verbindt en ondersteunt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen bij de ontwikkeling en toepassing van deze innovaties. 

Heeft u een goed idee voor een nieuw innovatieproject dat binnen ons innovatieprogramma past, dan helpen wij u graag. Laat uw idee vooraf door ons toetsen en lees meer over subsidies binnen de gebouwde omgeving, waaronder de subsidieregeling Urban Energy.

Word deelnemer van het TKI-Urban Energy-Netwerk om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen op uw vakgebied, mee te praten over de programmering en collega-innovators te ontmoeten.

Nieuws

  • NWO will open a large call (9-12 M€)  for proposals on “Materials for (energy) Sustainability (M4S)”, in an effort to create a program addressing innovation priorities of the Top Sectors Energy and
  • In meer dan 80% van de Nederlandse woningen blijkt de integrale prestatie van de luchtinstallatie bij oplevering niet te voldoen aan de minimale eisen van het bouwbesluit.
  • Talloze Nederlandse bedrijven en organisaties ontwikkelen, testen en lanceren producten en diensten op het gebied van warmte- en koudevoorziening op basis van warmtepomptechnologie.